Naar boven

Hondenmand-Waarom eigenlijk?

13-08-2012 13:41

Van groot belang is dat uw hond kan rusten in zijn eigen hondenmand. Voor de gezondheid is dit zeer bepalend wanneer uw hond geen nachtrust krijgt. Hoe slaapt u zelf als u geen goed bed heeft.. Honden welke slecht slapen of geen kussen of hondenmand hebben kunnen te maken krijgen met een minder humeur en met een verminderd afweersysteem. De kans op ziektes wordt dan groter. Dit is al de eerste belangrijke reden waarom het aanschaffen van een mand belangrijk is.

 een hondenmand is onmisbaar Een hondenmand geeft uw hond rust

De rug is een zeer belangerijk onderdeel van uw hond. let er op dat wanneer u een mand aanschaft de rug voldoende steun heeft. Alle manden op onze site voldoen hieraan. De vulling van de hondenmand mag niet te zacht zijn hoewel dat heerlijk lijkt. De hondenmand moet van de juiste groote, liever te groot dan te kleinen vooral bij de grotere hondenrassen dient hier op gelet te worden. Vooral voor de zeer grote honden zijn grote manden noodzakelijk zodat hun rug niet constant in een boog ligt maar de rug gestrekt kan worden wat beter is voor het gestel van de rug. In het meest ongunstige geval kan er vergroeing optreden hoewel dat uitzonderlijk is. Voor kleine honden speelt dit nooit aangezien die manden altijd wel groot genoeg zijn. Kiest u voor een kunststof hondenmand leg er dan een kussen in aangezien de mand anders te hard is en er slijtage aan ellebogen kan komen.

Daarnaast is een hondenmand een eigen plekje voor uw trouwe viervoeter. De mand is eigen. Laat kinderen ten alle tijden uit de mand blijven. De mand is van de hond en niemand anders. Zodra de mand eigen is zal uw hond dit als thuis zien en zich er heerlijk op zijn gemak voelen.

.