Naar boven

Een hondenmand met hondenkussen of zonder?

24-03-2011 06:10

Geeft u uw hond een harde of een zachte mand. Er zijn namelijk hondenmanden zonder kussen die helemaal rondom van stof zijn. Kleine honden liggen hierin prima.

 

Grote honden hebben geen steun van deze mand. In dergelijke stoffen manden is een kussen overbodig. Een kunststof mand, of een rieten mand geven veel meer steun, vooral voor de grotere honden. Deze laatste kunt u met of zonder kussen gebruiken. Bij een kunststof mand zal het zand, dat de hond meebrengt, gewoon onder de hond liggen. Bij een rieten mand valt het zand eronder uit. Beide manden of bakken kunt u goed schoon houden. Met een kussen erin zal de kunststof bak schoner blijven. Het kussen neemt modder en vlekken op, zo ook bij de rieten mand. U kunt zich misschien wel voorstellen, dat een rieten mand wel fijner zal liggen zonder een kussen, dan een harde kunststof bak, wanneer er geen kussen in ligt.

 

U kunt de keuze maken om er dus een kussen in te leggen, wanneer u zich ten minste wel realiseert dat dit kussen regelmatig gewassen dient te worden. Ook kunt u de seizoenen volgen. In de warme zomer bijvoorbeeld geen synthetisch kussen, katoen is natuurlijk wel een goede optie, of tijdelijk zonder kussen.  Heeft u een puppy, dan is het raadzaam even te wachten met een kussen totdat hij niet meer overal in bijt. Zeker niet in de laatste plaats vanwege de veiligheid voor uw pup.