Naar boven

Het nut van een orthopedische hondenmand

14-04-2015 21:46

Een orthopedische hondenmand is zeer zinvol voor vrijwel iedere hond maar waarom is dit zo?

 

Een orthopedische hondenmand is een duurdere mand dan een gewone. Het grote prijsverschil zit hem in de vulling welke gebruikt wordt in het matras. In tegenstelling van een normale mand ( welke is gevuld met schuim of vlokken ) is een ortho mand voorzien van een laag traagschuim, ook wel memory foam genoemd. Traagschuim heeft de prettige eigenschap dat het zich vormt naar de druk welke er op komt wanneer uw hond er op ligt. Is uw hond uit de mand dan komt het traagschuim weer terug in zijn originele vorm.

 

Traagschuim / Memoryfoam

 

Traagschuim is dus het belangenrijkste van de orthopedische hondenmand.

Doordat drukpunten worden vermeden heeft uw hond een stuk minder last van spieren en gewrichten en zal daardoor minder stram zijn en een betere doorbloeding hebben wat weer een betere weerstand geeft aan de gesteldheid van uw hond.

 

Voor welke hond is een Orthopedische mand geschikt?

 

De mand is geschikt voor elke hond. Sommige honden hebben spijtig genoeg last van fysieke ongemakken. Denk hierbij aan ouderdom, artrose, heup dysplasie ( heup dhs ) en stramme spieren en gewrichten. Juist dan biedt een amnd met traagschuim uitkomst voor uw hond.

 

Heeft u vragen over de hondenmanden schroom dan niet om contact op te nemen.

Bekijk alle orthopedische hondenmanden
Zie ook hondenhuis