Naar boven

Kunststof hondenmanden; hygiënisch & oersterk

17-08-2011 10:48

Wie nog twijfelt over de aanschaf van een kunststof hondenmand, moet zeker even verder lezen. Kunststof hondenmanden zijn namelijk duurzaam, oersterk, zeer licht en super hygiënisch. En, ook zeker niet onbelangrijk; uw hond zal er heerlijk in slapen!

 

Kunststof hondenmanden zijn relatief goedkoop, maar kunststof is wel super sterk en dus duurzaam. Dit soort hondenmand is een prima alternatief wanneer uw hond bijvoorbeeld continu op zijn huidige hondenkussen of hondenmand ligt te kauwen. Een kunststof hondenmand is eenvoudig schoon te houden. U kunt hem gemakkelijk met een vochtige doek afvegen of met de tuinslang schoon spuiten.

 

Kunststof hondenmanden zijn veelal aan de onderkant voorzien van anti-slip rubbers, zodat de mand niet gaat glijden op de vloer. Daarnaast hebben zij vaak een hoge opstaande rand, waardoor de hond het gevoel krijgt in een nestje of holletje te liggen. Bovendien beschermt de rand de hond tegen tocht.

 

In de bodem van de kunststof hondenmand zijn over het algemeen verschillende luchtgaten aangebracht. Dit zorgt voor een goede ventilatie, zodat vocht zich niet kan ophopen, zelfs niet als uw hond na een wandelingetje in de regen, nat zijn mand weer in gaat. De kunststof hondenmanden zijn dus een prima vervanging voor de rieten hondenmand of het hondenkussen.