Naar boven

van-rotan-hondenmand-tot-rotan-ligbed

03-02-2013 21:45

Een rotan hondenmand is eigenlijk hetzelfde als een mand van riet. Rotan stamt af van de Rotan Palm ( Calamus rotang ). De plant komt in de subtropen voor als slingerplant. Van de stengels ( rotan ) van deze plant kan van alles gemaakt worden zoals dus ook een ligbed voor uw hond. Wanneer een stengel rotan verder gepeld wordt dan noemt men dit riet. Dit ligt dus er dicht bij elkaar.

Rotan wordt al sinds eeuwen gebruikt voor het maken van manden en meubels. Bekend zijn de opbergmanden maar ook tuinmeubels. Door de eigentijdse look en het design past een rotan hondenmand in ieder interieur. Doordat rotan een bruin tot grijze kleur heeft kunnen de manden en ligbedden geleverd worden met een fraai zwart kussen. Ieder ander kussen of deken past natuurlijk ook.

rotan hondenmanden

De natuurlijk uitstraling van de hondemand in combinatie met het ligcomfort- uw hond ligt niet meer op een koude vloer- maakt dit een klassieker sinds vele tientallen jaren. Riet en rotan is onverslijtbaar en staat garant voor een zeer lange levensduur van de mand of het ligbed. De enige manier waardoor de mand kapot kan gaan is wanneer uw hond aan de mand gaat knauwen.

 

Doordat de manden speciaal op bestelling worden verkocht bedraagt de levertijd enkele dagen voordat uw hond lekker in zijn nieuwe mand kan slapen..

 Hier vindt u het gehele assortiment rotan hondenmanden