Naar boven

Welk hondenbed heeft mijn hond nodig?

28-09-2015 23:27

Welk hondenbed passend is, is een moeilijk te beantwoorden vraag. Er zijn een paar stelregels bij het aanschaffen van een hondenbed / hondenmand.

-Veel mensen kijken anders naar een hondenbed dan een dier. 'Wij 'de mensen denken al snel dat een hondenbed lekker zacht moet zijn. Dit is één van de grootste misverstanden. Is het u wel eens opgevallen dat een hond vaak tegen een kastje, muur of bank aan ligt met zijn kop? De praktijk wijst het uit.

Een hond moet minimaal opgerold in het hondenbed kunnen liggen. Kan dit niet dan is het bed te klein en moet er een grotere mand komen.

Sommige honden liggen nu eenmaal vaak helemaal gestrekt waarbij de kop steun zoekt op een rand. Dit is ook de reden dat bijna elk hondenbed of hondenmand een rand heeft. Dat deze rand vaak wat harder is vindt uw hond alleen maar fijn.

De aangegeven maten van de hondenmanden en hondenbedden zijn nagenoeg altijd de buitenmaten! Voor de binnenmaten moet hier twee mal de rand vanaf gehaald worden voor de juiste maat van het hondenbed.

Heeft u moeite of twijfelt u over de maat welke u nodig heeft dan kunt u ons altijd mailen.